Общо над 260 стопани на кучета са проверени от началото на

...
Общо над 260 стопани на кучета са проверени от началото на
Коментари Харесай

Над 260 стопани на кучета са проверени този месец

Общо над 260 стопани на кучета са тествани от началото на май до през днешния ден в София.

Съставени са три акта и са наложени санкции с фиш на място. При днешната инспекция в парк „ Хиподрума “ инспекторите сформираха акт на собственик на домашно куче за  неспазване на мястото за разхождане, което е несъмнено за тази цел по заповед на районния кмет.

Парковите пространства са споделени и по тази причина се изисква хората, разхождащи домашни любимци, да се преценяват с откритите за това места. Проверяващите екипи откриват наклонност във връзка с документите, които би трябвало да дават на контролните органи и тяхната безупречност, само че към момента се установяват и притежатели, които не съблюдават правилото за водене на мотив, което нормално основава причина за произшествия.

Част от инспекциите са дружно с екипи на Общинска полиция, районните администрации и екипи на Оперативна програма „ Екоравновесие “. Актовете са формирани на притежатели на кучета поради водене без мотив. Броят на санкционираните с фиш за непочистване след дефекация са намалели спрямо предходните месеци. Проверките се вършат както по график, по този начин и след тъжби на жители за проблеми при разходките на кучетата в столичните паркове и градини, междублокови пространства и други публични места. Инспекторите наблюдават за съществуването на паспорт на животното, микрочип, водене на мотив и с намордник за огромните породи кучета, разхождане на избраните от кметовете на региони места, разчистване след животното. Установените нарушавания са според условията на Закона ветеринарномедицинската активност.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР